Innlandetcup for lærlinger i kokk- og reiselivsfag er gjennomført, og vi tar av oss hatten for alle de fantastiske deltakerne i årets konkurranse!
23. oktober 2025
Konkurranser for lærlinger? Check!
Den 16.oktober gikk Innlandetcup for reiselivslærlinger og Asko Servering Innlandetcup for kokkelærlinger av stabelen på Fagmessen Østlandske i Vikingeskipet.

For andre året på rad arrangerer Lærlingkompaniet Innlandet konkurranse for reiselivslærlingene. Deltakerne skulle i år sette seg inn i Danebu Kongsgård og Valdres som destinasjon, og gjennomførte praktiske case-oppgaver som en reiselivsmedarbeider møter i hverdagen.
Alexander Rønningen som til daglig jobber som resepsjonssjef ved Frichs Hotel Hamar, var hoveddommer i konkurransen sammen med dedikerte fagfolk i reiselivsfaget. Dommerne fikk en vanskelig oppgave med å vurdere de dyktige deltakerne!
Asko Servering Innlandetcup for kokkelærlinger
Det kokte under gjennomføring av Asko servering Innlandetcup for kokkelærlingene, som skulle lage en tre-retters basert på bestemte råvarer på kun 4 timer!
Hoveddommer for kokkene, Håvard Ravn-Larsen, er fagsjef i Bama, og hadde med seg et dedikert dommerteam fra Norske kokkers landsforening Innlandet for å vurdere rettene lærlingene serverte. Dommerkriteriene omhandlet blant annet smak, utseende og teknikker.
Les mer her: https://smakmagasinet.no/artikler/2025/10/vinnere-asko-servering-innlandetcup/

Hard konkurranse!
2. års lærling hos Frichs Hotel Hamar,
Pimpakan Kumhaeng, jobber rolig og jevnt.
Det ser ikke ut som at hen lar seg stresse av tiden!
Servitørkonkurranse for elever ved Restaurant- og matfag
Sammen med konkurranser for lærlingene, skulle også elevene til dyst i servitørkonkurranse. På kort tid skulle elev-lagene fra Lillehammer, Storhamar og Raufoss vgs, dekke opp til tre-retters, lage blomsteroppsatser, samt mikse aperitiff til dommere og publikum.

Servitørlærlingene Emma og Frida storkoste seg med jobben som meddommere i konkurransen, og fikk også i oppdrag å veilede elevene under konkurransen.
Hoveddommere og faglige ledere, Rolf Andre Larsen og Stig Gjerde-Tanglien, opplevde at lærlingene så dette oppdraget som god læring frem mot fagprøve!
Gratulerer med 1. plass til lag Duo Løv fra Lillehammer vgs. i servitørkonkurransen for elever!
Premieutdeling og kåring av semifinalister
Deltakerne i årets konkurranse har trent og jobbet intensivt i sine forberedelser til Innlandetcup, og det ble en tøff jobb for dommerpanelene. Vi gratulerer alle vinnerne med semifinaleplass i Norgescup, som går av stabelen den 6.-7.februar på Jåttå vgs. i Stavanger i 2026!
Pallplassering i kategorien: Asko Servering Innlandet cup for kokkelærlinger
1. plass til lag Pimpakan Kumhaeng (Frichs Hotel Hamar) og Nichaphong Phutphong (Terningmoen Leir)
2. plass til lag Patjira Aiamshriphet (Scandic Hotel Hamar) og Emma L. Kleiven (Hoel Gård)
Pallplassering i kategorien: Innlandetcup for reiselivslærlinger
1. plass til Maria Petersheim (Scandic Lillehammer Hotel)
2. plass til Emely Marie Kusch (Scandic Hotel Hamar)
3. plass til Pia Skjellerud (Quality Hotel Strand Gjøvik)



Takk til alle dedikerte bransjefolk og sponsorer som bidro til å gjøre denne dagen til en suksess.
Vi er helt avhengige av at bransjen spiller på lag for å få til et slikt type arrangement, og det har dere virkelig vist at dere gjør. Lærlingene er fremtiden til reiselivslivet i Innlandet!
Mailene Balkøy, Arrangør og daglig leder i Lærlingkompaniet Innlandet
Del
→